Lammetjes op Texel

Kom je lammetjes knuffelen op Texel? Elk voorjaar worden er duizenden lammetjes geboren op Texel. De kuddes van het beroemde Texelse schapenras de Texelaar zijn erg leuk om te bekijken en de lammetjes natuurlijk nog veel leuker. Combineer je verblijf op Texel met het bekijken en misschien wel knuffelen van de lammetjes of ga op zoek naar een heerlijk dekbed van echte Texelse wol, voor een geweldige slaapervaring.

Wol van Texel

De meeste schapen op Texel worden gehouden voor vlees- en melkproductie, maar natuurlijk ook voor de hoge kwaliteit wol. Van deze wol worden niet alleen dekbedden gemaakt, maar er is ook ruime keus in kleding of echte Texelse breiwol. Al die lammetjes zijn er dus niet zomaar, zij zorgen ervoor dat jij er in de winter warmpjes bij kan zitten. Doordat de schapen op Texel vrijwel altijd buiten lopen, heeft de wol van het Texelse schaap een hoog gehalte aan wolvet. Door de zuivere zilte zeewind en het klimaat krijgt het een fijne structuur, waardoor heerlijk zacht aanvoelt en veel warmte geeft.

Texelse Woolness

Er worden niet alleen veel producten gemaakt van de Texelse schapenwol, er is ook echte Texelse Woolness. Voor deze Wellness behandeling wordt je gedurende een half uur gewikkeld in echte Texelse schapenwol. Hiermee ervaar je de verrassende werking van wol en kom je volledig tot rust. Dit wolbad alleen is te boeken op Texel en 100% natuurvriendelijk. Heerlijk na een inspannende wandeling in de mooie Texelse natuur!

Texelse souvenirs

Voor het thuisfront is er een verscheidenheid aan Texelse souvernirs te verkrijgen. Souvenirs zijn niet alleen leuk om te geven, maar ook erg leuk om zelf als aandenken aan een heerlijk verblijf te bewaren. Wat te denken van de enige echte Texelliefde thee of één van de mooie boeken over het eiland? De Texelse huidverzorgingsproducten als handbalsem en helende crème zijn erg prettig in gebruik en leuke zeepjes bereid met echte Texelse schapenmelk zijn een erg leuk cadeau.

Een kleine greep uit onze aanbiedingen!