Den Burg, Texel

Den Burg is de ‘hoofdstad’ van Texel. Ongeveer de helft van de bijna 14.000 Texelaars woont er. Het is dan ook niet zo gek dat het een levendig dorp is dat veel te bieden heeft. Genieten in een appartement, vakantiehuisje of luxe villa?

Vakantie Den Burg

Op vakantie naar Texel? Kies dan voor het grootste dorp van Texel: Den Burg. Den Burg bied veel mogelijkheden tot leuke uitjes. Je vindt er bijvoorbeeld gezellige terrassen, goede restaurant en leuke winkels. Ben je meer van de historische panden of een dagje museum dan kan dat natuurlijk ook! Liever een actieve dag uit? Een ochtend zwemmen of de hoogste kerktoren van kerk De Brught beklimmen, in Den Burg is er voor iedereen wat te doen!
Met ongeveer veertig natuurgebieden op Texel valt er veel te ontdekken. Dus vervelen tijdens jou vakantie in Den Burg hoef jij je zeker niet. Een bezoek brengen aan museum De Oudheidkamer of mee doen aan een wandelexcursie over het prachtige Waddeneiland.
Nationaal Park Duinen bied volop mogelijkheden om de natuur op je eigen maner te beleven. Droge duinen, uitgestrekte stranden, kleurige heidevelden, loof- en dennenbos bij Nationaal Park Duinen op Texel vind je het allemaal.

In de buurt van Den Burg

Omdat het dorpje Den Burg centraal ligt in Texel is het gemakkelijk om in de buurt bezienswaardigheden te plannen. Denk hierbij aan:

  • De haven van Oudeschild
  • Vuurtoren van Texel
  • Dagtrip na Vlieland
  • Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora
  • Ecomare, in de duinen van Texel