1
2
3
4
5
6
7
huisjeoptexelhuren.nl De dorpen van Texel
1

De Koog

2

De Waal

3

Den Burg

4

Den Hoorn

5

Oudeschild

6

Oosterend

7

De Cocksdorp

De Koog is de badplaats van Texel. Alleen een duinenrij scheidt het dorp van het strand en de zee. In het gezellige dorpscentrum vindt u vele leuke winkeltjes, terrassen, restaurants en cafés. Ook de omgeving is aantrekkelijk. Het dorp ligt op loopafstand van verschillende natuurgebieden met prachtige fiets- en wandelpaden. Ook sportliefhebbers komen er aan hun trekken.

Bekijk alle aanbiedingen van De Koog

Centraal gesitueerd op Texel ligt het kleinste dorp van het eiland: De Waal. Hier is het rustig en er hangt een gemoedelijke sfeer. Aan het Hogereind staan diverse mooie boerderijen en oude woningen die het straatbeeld bepalen. De bijzondere huisjes en de rust zijn typerend voor De Waal. Het best kunt u De Waal wandelend of met de fiets bezoeken.

Bekijk alle aanbiedingen van De Waal

Het jongste dorp van Texel is De Cocksdorp, vernoemd naar de Antwerpse reder N.J. de Cock. Samen met andere ondernemende heren legde hij met behulp van 1500 arbeiders in slechts twintig weken een elf kilometer lange dijk aan. Hierdoor werd een deel van het wadgebied bedijkt. Tegenwoordig is dit gebied bekend als de Eierlandse polder.

Bekijk alle aanbiedingen van De Cocksdorp

Den Burg is de ‘hoofdstad’ van Texel. Ongeveer de helft van de bijna 14.000 Texelaars woont er. Het is dan ook niet zo gek dat het een levendig dorp is.Den Burg heeft veel te bieden. U vindt er leuke winkels, gezellige terrassen, goede restaurants, maar ook historische panden, een museum, zwembad en bioscoop.

Bekijk alle aanbiedingen van Den Burg

Het meest zuidelijke dorp van Texel is Den Hoorn. Vanaf Den Helder kunt u Den Hoorn vaak al zien liggen. Rustig gelegen en omgeven door natuur. Typerend voor Den Hoorn zijn de knusse straatjes waar veel kunstenaars wonen. Den Hoorn grenst aan Nationaal Park Duinen van Texel en het strand is dichtbij. Genoeg te zien en te doen om er langer te verblijven!

Bekijk alle aanbiedingen van Den Hoorn

Veel mensen vinden Oosterend het mooiste dorp van Texel. De imposante Maartenskerk vormt het opvallende middelpunt. Er omheen schilderachtige straatjes en steegjes met mooie, oude geveltjes.Rond de kerk zijn enkele winkels, restaurants en een café gevestigd die zorgen voor wat gezellige reuring in het dorp, dat circa 1300 inwoners telt. Oosterend ligt dicht bij de Waddenzee.

Bekijk alle aanbiedingen van Oosterend

Oudeschild is het enige dorp van Texel dat direct aan zee ligt. Eb en vloed kunnen in de haven rustig hun gang gaan. Een aantal keer per jaar stijgt het water zo hoog dat de kade overstroomt. Oudeschild is de thuishaven van de Texelse vissersvloot en oefent met zijn stoere charme een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit. Rond het weekend ligt de haven vol met moderne kotters.

Bekijk alle aanbiedingen van Oudeschild