Kwelder, Wad en Lepelaars – De Schorren – van 17-6-2023 14:00:00 tot 17-6-2023 16:30:00

Op De Schorren wemelt het van het leven. Het is de ideale babykamer voor lepelaars, meeuwen en eidereenden. Hazen hupsen vrolijk tussen de bloeiende lamsoor en zeeaster. Ga mee op expeditie met de boswachter in verboden gebied.KruidenzoutOp weg naar de lepelaarkolonie, loop je tussen heerlijk geurende zeealsem en laat de boswachter je de kruidige planten proeven. Doorkruis kronkelende kreken en struin naar het Wad.Wad een expeditieOp het eerste gezicht lijkt het wad een levenloze zandvlakte, maar als je mee gaat met de boswachter zal het tegendeel bewezen worden. Net als al die duizenden wadvogels ga je op zoek naar kleine friemelbeestjes en lange wadpieren. We vissen kleine garnaaltjes uit het zoute water en bekijken het waddenbuffet van dichtbij.Startpunt expeditieLet op!! We vertrekken op de aangegeven tijd vanaf het startpunt bij het hek aan de zuidkant van De Schorren. Dit is 20 minuten lopen vanaf de parkeerplaats in de bocht van de Lancasterdijk en de Stuifweg. Met de fiets kan je doorfietsen tot aan het startpunt van de expeditie.Wees op tijd! De expeditie kan niet worden uitgesteld i.v.m. het opkomende water.Belangrijk om te wetenDe minimumleeftijd voor deelname is 9 jaar!Duur van de ontdekkingstocht is 2,5 uur.Trek hoge en goed passende laarzen of oude gympjes met veters aan! We lopen door het wad, schoenen worden hier heel vies!

Reserveren of meer informatie (indien bekend)? Via de website van Natuurmonumenten of aan de balie van natuurcentrum De Marel

Bekijk het item op de website van Texelagenda: Kwelder, Wad en Lepelaars – De Schorren

Binnen of buitenactiviteit? All

Plaats:

Oosterend

Aanvang:

17-6-2023 14:00:00

Einde:

17-6-2023 16:30:00

Lokatie:

Parkeerplaats Stuifweg x Lancasterdijk

Straat:

Stuifweg 18

Telefoonnummer:

Website:

http://www.nm.nl/agenda-texel

Kosten:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie